’s Zomers ben ik niet zo’n voorstander van soep. En al zeker niet van een maaltijdsoep. Maar dit weer slaat alles.

Ik had in de koelkast nog ruim wat kippenfond staan en heb daar eerst de vetlaag afgehaald. Vervolgens in een ruime pan wat olie en daarin twee handenvol sjalotjes grof gesnipperd en aangefruit.

Een kilo nieuwe aardappelen met een stevig borsteltje van grond en pel ontdaan en in blokjes gesneden erbij. Vervolgens een knolselder in stukjes gehakt en een paar ferme winterwortels tot dobbelstenen herleidt. Alles de pot in, samen met een paar pittige pepertjes (ontdaan van zaden en zaadlijsten want niet de zaadjes maar die lijsten zijn het verraderlijkst). Overgieten met die kippenfond en laten pruttelen tot gaar.

Zowat halverwege een flink stuk chorizo, ontveld en in stukjes gesneden erbij en enkele minuten voor het serveren een bosje lente-uitjes snipperen en er doorheen gooien. Zout en peper naar smaak en serveren met een lekkere korst brood.

Laat die regen maar komen!